Hvem laver en blowerdoor test?

Hvem laver en blowerdoor test?

En blowerdoor test udføres typisk af en uddannet energirevisor, energimåler eller VVS-installatør. Testen indebærer, at man midlertidigt lukker alle døre og vinduer i huset og sætter en kraftig ventilator på hoveddøren

Ventilatoren suger luft ud af huset og sænker lufttrykket indenfor. Dette får udeluften til at strømme ind i huset gennem eventuelle revner eller åbninger i bygningshygiejnen. Revisor kan derefter bruge en røgstift eller andet udstyr til at lokalisere disse utætheder

Når utæthederne er blevet identificeret, vil revisoren give dig råd om, hvordan du bedst tætner dem. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at hyre en professionel entreprenør til at foretage større reparationer. En blowerdoor test er en en god måde at finde ud af, hvor meget luft der siver ind eller ud af dit hjem

En blowerdoor test er en vigtig del af en omfattende energirevision. Den kan hjælpe dig med at spare penge på dine energiregninger og gøre dit hjem mere behageligt.

Sådan udføres en blowerdoor test

En blowerdoor test udføres normalt af en uddannet energirevisor, energimåler eller blikkenslager. Testen indebærer, at man midlertidigt lukker alle døre og vinduer i huset og sætter en kraftig ventilator på hoveddøren.

Ventilatoren suger luft ud af huset og sænker lufttrykket indenfor. Dette får udeluften til at strømme ind i huset gennem eventuelle revner eller åbninger i bygningens ventilationssystem. Revisor kan derefter bruge en røgdetektor eller andet udstyr til at lokalisere disse utætheder.

Når utæthederne er blevet identificeret, vil revisoren give dig råd om, hvordan du bedst kan tætne dem. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at hyre en professionel entreprenør til at foretage større reparationer. En blowerdoor test er en god måde at finde ud af, hvor meget luft der siver ind eller ud af dit hjem.

En blowerdoor test er en vigtig del af en omfattende energirevision. Den kan hjælpe dig med at spare penge på dine energiregninger og gøre dit hjem mere behageligt.

Ulemper ved sådan en test

En blowerdoor test kan være forstyrrende og kan tage et par timer at gennemføre. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at hyre en professionel entreprenør til at foretage reparationer.

En blowerdoor test er en vigtig del af en omfattende energirevision. Den kan hjælpe dig med at spare penge på dine energiregninger og gøre dit hjem mere behageligt. Altså er der ikke særlig mange ulemper ved sådan en test, men du skal altid lave din egen research.