9 hemmeligheder til at rette op på dine opdelte mavemuskler

9 hemmeligheder til at rette op på dine opdelte mavemuskler

Vidste du, at der er 9 hemmeligheder til at rette op på dine split abs? Splittede mavemuskler opstår, når de to sider af rectus abdominis-musklen, som er på hver side af linea alba (tåredråben i midten), skilles ad. Dette kan skyldes graviditet, fedme eller kraftig træning som løb og tung vægtløftning.

Spaltede mavemuskler kan føre til et uattraktivt udseende, fordi det får ens mave til at se bredere ud, end den i virkeligheden er

– Spaltede mavemuskler gør det svært for personer, der har dem, at udføre aktiviteter som at sidde oprejst eller at bære tilpasset tøj

– Hvis de ikke behandles, kan splittede mavemuskler føre til brok eller tarmproblemer, hvis de ikke bliver behandlet

Stræk dine mavemuskler før og efter træning

Stå med fødderne i hoftebreddes afstand, hænderne på hofterne og skuldrene tilbage. Træk maven indad og væk fra rygsøjlen. Hold hovedet oppe og hagen parallelt med jorden for at opnå et jævnt stræk på hele forsiden af din torso.

Undgå fødevarer med et højt indhold af fedt, sukker eller natrium

Fede fødevarer gør det sværere for dine muskler at trække sig sammen, hvilket kan få dem til at strække sig ud. Sukkerholdige og salte fødevarer øger din vandvægt, hvilket gør adskillelsen mere tydelig.

Hold en pause fra tunge løft

Overvægtige eller gravide bør undgå tunge løft for at undgå yderligere adskillelse af rectus abdominis-musklerne. Hvis du har diastase under din graviditet, bør du overveje at hyre en træner til støtte efter fødslen.

Få rigeligt med søvn om natten

Jo mere du sover, jo bedre fungerer dine muskler. Det er bedst at få hele otte timers søvn hver nat, så du kan vågne op og være klar til at tage fat på en ny dag med energi og entusiasme.

Drik mere vand

Hvis du tilføjer mere vand til din kost, kan du hjælpe med at skylle de giftstoffer ud, som gør dig oppustet. Hvis du har meget natrium i de fødevarer, du spiser, hvilket er almindeligt med forarbejdede fødevarer og fastfood, vil det også hjælpe med at reducere oppustethed, hvis du drikker ekstra væske, så det er nemmere for folk, der har opdelte mavemuskler, at se deres mavemuskler.

Spis langsommere

Hvis du spiser for hurtigt, har din krop ikke tid til at fortælle nerverne i din mave, at den er mæt. Det kan føre til, at du spiser for meget og føler dig utilpas, når du er færdig med et måltid. Når du spiser langsomt, vil det ikke kun hjælpe med at reducere oppustethed, men også gøre fordøjelsen lettere for alle, der har split abs, fordi maden ikke skal have så meget arbejde med at fordøje gennem systemet.